Створення бізнес профілю в Instagram

За останні роки Instagram став не тільки найпопулярнішою мережею для спілкування, оскільки щомісяця його юзають близько 90 млн користувачів, але й найкращою платформою для ведення онлайн бізнесу.
До 2019 року соціальна мережа зробила безліч корисних інструментів для власників бізнесу, про які піде мова далі.

Зміст

  1. Кому потрібен бізнес-акаунт?
  2. Реклама в Instagram
  3. Створення і налаштування бізнес профілю
  4. Оформлення профілю
  5. Контент для Instagram

Кому потрібен бізнес-акаунт?

Якщо Ви продаєте товари чи послуги в Instagram (або плануєте продавати) – то це саме те, що Вам потрібно! Клієнтам буде набагато легше зробити замовлення, а Ви зможете побачити детальну статистику свого облікового запису, показувати її потенційним рекламодавцям, а також слідкувати за охопленням та відгуками Ваших постів під час просування у соціальній мережі.

Реклама в Instagram

Бізнес профілі можуть запускати офіційну рекламу. Правильне налаштування таргетингу і ваші потенційні клієнти вже у Вас на сторінці.

Рекламу можна запустити як через додаток Instagram (з’явиться кнопка «просувати» під постами), так і в налаштуваннях Вашої бізнес сторінки у Facebook.
Розібралися з користю, а тепер найцікавіше – як зробити бізнес-акаунт Інстаграм в 2019?

Створення і налаштування бізнес профілю Instagram

Для початку нам потрібно створити профіль в Instagram. А потім, всього за допомогою однієї кнопки, ми можемо створити бізнес сторінку.

  • Заходимо в “Налаштування” і обираємо “Перехід на обліковий запис компанії”.
  • Обираємо категорію бізнес-профілю. Прокручуємо категорії справа наліво, щоб вибрати потрібну.
  • Обираємо категорію бізнес-профілю. Прокручуємо категорії справа наліво, щоб вибрати потрібну.
  • Перевіряємо e-mail, який буде в бізнес-акаунті для зв’язку. Також можна натиснути «Змінити способи зв’язку» і додати телефон і адресу.
  • Після цього прив’язуємо до Facebook. Натискаємо «Вибрати сторінку». Вводимо логін і пароль Фейсбук, якщо потрібно – і знову натискаємо «Вибрати сторінку». Якщо вже є публічна сторінка, то просто вибираємо її. Ви повинні бути адміністратором цієї сторінки, інакше її не буде в списку. Якщо немає такої сторінки – внизу натисніть «Створити нову сторінку». Потрібно буде придумати назву, вибрати категорію для неї і натиснути «Готово».

Вітаємо, Ваш бізнес-акаунт готовий! Тепер Ви можете подивитися статистику Instagram.

Вся статистика з’явиться у Вас не відразу. Охоплення, перегляди, покази – все це буде тільки у нових постів. Кліки на веб-сайт, відвідування профілю, динаміка зростання підписників та загальна інформація про аудиторію – з моменту, як Ви зробите бізнес-акаунт в Інстаграм.

Оформлення профілю Instagram

Ось Ви і створили бізнес профіль. Тепер перейдемо до не менш важливого аспекту – оформлення сторінки. Працювати над фірмовим стилем бренду – справа дуже складна, особливо серед великої кількості конкурентів. Для айдентики («brand identity») потрібно:

  • придумати оригінальну назву бренду;
  • розробити логотип;
  • обрати основну палітру кольорів для сторінки;
  • притримуватися загальних принципів композиції;
  • не забувати про неординарність постів.

Ваш Instagram має викликати лише одне бажання – замовити або придбати товар чи послугу.
У Вас має бути свій особливий візуальний стиль, який буде вирізняти Вас серед конкурентів.

Контент для Instagram

Як зpoбити oблiкoвий запис цікавим і знайти своїх потенційних покупців на просторах Instagram? Найголовніше в цій соціальній мережі це – контент. Ніхто і нічого не купить, якщо в акаунті пости в стилі «доброго ранку / як пройшли ваші вихідні» та раз на тиждень рекламний пост товару. Для серйозної роботи потрібні якісні фото та контент-план.

Instagram не буде терпіти неякісних фотографій, та й Ваших потенційних клієнтів вони навряд зацікавлять. Тому, для будь-якого бізнесу в цій соціальній мережі, потрібно або наймати, або вчитися ремеслу фотографа. Красиві й якісні фотографії – це половина вашого успіху.

Не варто забувати про текст. Якщо у Вас пости з орфографічними, лексичними й пунктуаційними помилками, то довіра клієнта, просто-напросто, пропаде. Також варто знайти свій особливий стиль написання. Сухі, довжелезні тексти ніхто читати не буде.

Якщо Ви впевнені, що Ваша аудиторія знаходиться саме в Instagram, то ця соціальна мережа – чудова платформа для електронної комерції. Пошук нових способів залучення клієнтів – складний, але цікавий процес. Успіхів!

ДАВАЙТЕ ТВОРИТИ РАЗОМ!

Приходьте на кухню, поговоримо
по ділу!

Плануєте створити власний бренд, масштабувати бізнес, запускати нові проекти, вдосконалити маркетингові комунікації?

Seems like someone forgot to enter contact details, we don't ask much, just your phone # or email.

Hmm, let's check your phone number again.

You have quite an interesting email, sorry, but it won't work here.

We have received your email and on our way to contact you.

Damn, something went wrong.